/>

Matservering

Fire dager i uka ordner barnehagen lunsjmåltidet; et påsmøringsmåltid og tre måltider med varm mat.
Det er matpakke en dag i uken.
 

Påsmøringsmåltid: Vi serverer brødskiver, diverse pålegg og melk. Målet er at barna skal greie mest mulig selv. De store barna oppfordres til å hjelpe de yngre barna. Barna oppfordres til god bordskikk og det skal være en rolig atmosfære rundt måltidet.

Varmt måltid: I Ånnerud Barnehus serverer vi tre varmåltider i uken. Vi bestiller varmmaten fra barn til bords. På den måten kan vi tilby barna varmmat uten at det går utover kvaliteten i barnehagen, da de voksne tilbringer tiden sammen med barna isteden for å bruke mye tid på kjøkkenet.  Barn til bords tilbyr et balansert måltid og har egne menyer for hala, veganer/vegetarianer og for barn med intolleranse og allergier. 

Frokost: De barna som skal spise frokost i barnehagen, har med seg mat hjemmefra til dette måltidet. Barn som har spist frokost hjemme, men som kommer i frokosttiden, oppfordres til å ha med litt de kan spise(f.eks frukt), slik at det i frokosttiden er en rolig atmosfære, der de barna som er kommet om morgenen sitter sammen ved bordet. Vi serverer melk til frokosten. 

Ettermiddagsmåltid: Barnehagen serverer litt brød/knekkebrød med pålegg, samt frukt hver etterrmiddag.